Călăraşi, cel de-al treilea raion care a semnat declaraţia de unire cu România DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă, simbol
FOTO arhivă, simbol

După exemplul raioanelor Străşeni şi Teleneşti, care au semnat primii declaraţia simbolică de unire cu România, şi consilierii raionali din Călăraşi şi-au pus semnătura pe acest document joi, 1 martie.

Declaraţia a fost semnată de către 19 consilieri din totalul de 33.

„În numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor raionului nostru în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna. Raionul Călăraşi se uneşte cu ţara-mamă, România”, se arată în Declaraţie.

Până în acest moment, nu mai puţin de 70 de sate din Republica Moldova au semnat declaraţii simbolice de unire cu România. În plus, declaraţia a mai fost semnată de către conslierii Consiliului oraşănesc din Cimişlia, cei din Consiliul raionul Străşeni şi Consiliul raional Teleneşti.

După ce mai multe primării din Republica Moldova au semnat declaraţii simbolice de unire cu România, socialiştii au început în paralel colectarea de declaraţii privind condamnarea unionismului. Deputatul PSRM Vlad Bătrîncea comunicat recent că deja peste 250 primării din ţară au semnat contra unirii cu România.Body

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite