Cadouri pentru funcţionari, nu mai scumpe de 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadourile simbolice oferite din politeţe sau cu anumite ocazii funcţionarilor publici nu vor depăşi suma de 1.000 de lei. Plafonul a fost stabilit astăzi de cabinetul de miniştri.

Excepţie fac medaliile, decoraţiile, insignele, ordinele sau eşarfele primate în exercitarea funcţiei, precum şi produsele perisabile.

De asemenea, Executivul a aprobat un regulament pentru evidenţa, evaluarea, păstrarea, utilizarea şi răscumpărarea acestor daruri. Astfel, în cadrul fiecărei organizaţii publice vor fi create comisii formate din trei persoane care vor ţine evidenţa cadourilor, vor decide cât valorează, le vor transmite unor instituţiile sau le vor dona.

Funcţionarul va fi aplicat să declare lucrurile primite în decurs de şapte zile. Cadoul va fi evaluat conform preţurilor estimative, iar în cazul în care este greu de stabilit valoarea lor, va fi consultat un expert. Dacă darul nu costă mai mult de 1.000 de lei funcţionarul va putea să-l păstreze, iar în cazul în care este mai scump el îl va putea răscumpăra sau îl va transmite în gestiunea organizaţiei. 

Cadourile care prezintă valoare istorică, ştiinţifică, artistic, precum şi obiectele de cult pot fi donate muzeelor, bibliotecilor, instituţiilor culturale.

Anual, pe site-ul autorităţii urmează să fie publicată lista acestor bunuri. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite