Bulevardul Dacia, un "drum al morţii" în Chişinău. Aici rata mortalităţii în accidente rutiere este de trei ori mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groaznicul accident a avut loc noaptea trecută, în sectorul Botanica. Sursa: Publika TV
Groaznicul accident a avut loc noaptea trecută, în sectorul Botanica. Sursa: Publika TV

În anul 2011 în urma accidentelor rutiere produse pe bulevardul Dacia din Capitală au decedat nouă persoane. Statisticile poliţiei rutiere arată că aceasta este cea mai periculoasă stradă, iar fiecare al optulea accident este unul fatal.

Anul trecut în municipiul Chişinău au fost înregistrate 1.180 de accidente rutiere în urma cărora 61 de persoane au decedat, iar alte 1.479 au fost traumate. După numărul decesurilor recordul este deţinut de bulevardul Dacia, unde deşi s-au atestat doar 5% din toate accidentele rutiere din Capitală, şi-au pierdut viaţa 15% din numărul persoanelor.

De altfel după numărul persoanelor decedate bulevardul Dacia întrece sectorul Buciucani unde în anul 2011 au fost cinci cazuri şi sectorul Ciocana cu şapte cazuri de deces.

Printre cele mai periculoase străzi din Chişinău se numără Albişoara cu trei decese, Alecu Russo, Izmail, Renaşterii, Hânceşti şi zinelor cu câte două persoane ce şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere.

"Şoselele morţii" sunt şi cele mai aglomerate străzi din Capitală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite