Buletinele de vot la alegerile başcanului UTA Găgăuzia vor fi de culoare violet deschis şi bej

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile din UTA Găgăuzia vor avea loc pe 22 martie. FOTO: Adevărul
Alegerile din UTA Găgăuzia vor avea loc pe 22 martie. FOTO: Adevărul

Buletinele de vot pentru alegerile la funcţia de guvernator al Găgăuziei vor fi de culoare violet deschis, iar buletinele pentru alegerile parţiale în Adunarea Populară a Găgăuziei vor fi de culoare bej. Acestea vor fi tipărite în trei limbi – română, rusă şi găgăuză.

Solicitat de IPN, preşedintele Comisiei Electorale Comrat, Valentin Cara, a declarat că deocamdată în buletinul de vot pentru funcţia de başcan se prevede a fi incluşi 12 candidaţi, dar numărul acestora se poate modifica până a fi date buletinele la tipar, ca urmare a deciziei unor candidaţi de a se retrage din cursa electorală. În această dimineaţă, 24 februarie, candidatul Oleg Caicî a depus cere privind retragerea din cursă. Acesta urmează a fi examinată de către comisia electorală în şedinţa de vineri, 27 februarie.

Concomitent cu alegerile la funcţia de başcan, vor avea loc alegeri parţiale în Adunarea Populară, în circumscripţiile Congaz, unde sunt înscrişi trei concurenţi electorali, şi în Gaidar, unde candidează o singură persoană. În acest caz buletinele de vot vor fi de culoare bej.

Numărul de buletine de vot care urmează a fi tipărite într-o limbă sau alta va fi stabilit în conformitate cu  numărul alegătorilor din circumscripţii.

Primul tur al alegerilor din Găgăuziei va avea loc la 22 martie. Cel de-al doilea tur, dacă va fi necesar, se va organiza pe 5 aprilie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite