Boris Lupaşcu, votat de deputaţii PSRM-ŞOR în funcţia de judecător al CCM, s-a retras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Lupaşcu

Boris Lupaşcu, numit cu votul deputaţilor PSRM-ŞOR în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, renunţă la „mandatul care i-a fost încredinţat”. Într-un demers adresat Parlamentului, Lupaşcu solicită anularea actelor care au stat la baza desemnării în funcţia de judecător constituţional.

Contactat de IPN, secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, a declarat că cerea din partea lui Boris Lupaşcu a parvenit în această dimineaţă, 27 aprilie. Ea urmează să fie înregistrată. Ulterior, va fi informată conducerea legislativului, care la rândul său va informa plenul Parlamentului.

Contactat de IPN, Boris Lupaşcu nu a răspuns la telefon.

La sfârşitul săptămânii trecute, cu voturile deputaţilor PSRM şi Platformei Pentru Moldova, a fost anulat decretul de numire a Domnicăi Manole în calitate de judecător la Curtea Constituţională, fiind numit în funcţia de judecător constituţional Boris Lupaşcu.

Ca urmare a sesizării depuse de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, vineri seara Curtea a suspendat hotărârea Parlamentului privind revocarea Domnicăi Manole din funcţia de judecător CC şi cea privind numirea lui Boris Lupaşcu. Pentru astăzi, 27 aprilie, Curtea are fixată o şedinţă la care urma să examineze sesizările depuse de Litvinenco, inclusiv numirea lui Lupaşcu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite