Best Western de Moldova. Prima reţea hotelieră de importanţă internaţională intră pe piaţa noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima reţea hotelieră de importanţă internaţională a intrat pe piaţa ţării noastre prin aderarea la ea a hotelului Flowers din Chişinău. Specialiştii spun că mai avem de aşteptat până când va veni şi unul din granzii hotelieri precum Intercontinental, Marriot sau Hilton.

Grupul Best Western International a anunţat că a deschis primul hotel în Republica Moldova. E vorba de Flowers, care şi-a schimbat denumirea în Best Western Plus Flowers Hotel şi a intrat astfel sub umbrela cunoscutei reţele internaţionale.

Contractul de afiliere a fost semnat în mai, dar inaugurarea va avea loc la începutul lunii iulie, a anunţat Serghei Calughin, directorul firmei moldoveneşti.

„Hotelul nostru a intrat în reţeaua Best Western la categoria Plus, ceea ce este în concordanţă cu clasificarea noastră de patru stele. Cu această ocazie, trecem printr-un proces de rebranding şi de adaptare la standardele reţelei", a declarat managerul. Potrivit lui, procesul de integrare a durat aproape doi ani şi a fost nevoie şi de o investiţie de circa două milioane de euro. În schimb, clienţii vor avea garanţia că vor beneficia la hotelul din Chişinău de aceleaşi servicii ca în orice local din lume ce face parte din această reţea. Best Western este prima reţea hotelieră de importanţă internaţională ce a intrat pe piaţa ţării noastre.

Un semn că nu mai suntem o fundătură

„Au venit la Chişinău pentru că e capitală şi cred că nu vor duce lipsă de clienţi. Cu atât mai mult cu cât specializarea reţelei este deservirea turismului de business", spune Viorel Miron, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare a Turismului în Moldova (ADTM).
„Este şi acesta un semn că nu mai suntem o fundătură şi că începem a prezenta interes pentru afaceri", crede specialistul.

În opinia lui Viorel Miron, piaţa hotelieră din Moldova este supraaglomerată cu unităţi ce se pretind a fi de patru-cinci stele. „Există un deficit de localuri de două-trei stele cu servicii la standarde internaţionale. Posibil că anume pe această nişă se va poziţiona Best Western", consideră preşedintele ADTM. Specialistul constată că, deşi intrarea pe piaţă a Best Western este un eveniment important, mai avem de aşteptat până când aici vor veni granzi de tipul Intercontinental, Marriot sau Hilton.

Piaţa concentrată în Capitală

În Moldova sunt peste 50 de hoteluri, majoritatea fiind concentrate în Capitală, având investitori locali. Au fost câteva tentative de intrare pe piaţă a unor reţele hoteliere internaţionale. Astfel, în anul 2007, se anunţa că Marriot ar fi gata să vină în Moldova. Chiar a fost începută construcţia unui hotel, la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Serghei Lazo, rămas nefinalizat, pentru că nu s-au respectat standardele Marriot. Şi proprietarii hotelului Codru au cumpărat în septembrie 2009 o franchisă de la reţeaua hotelieră Ramada, dar nu au făcut mai mult nimic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite