Benzile de circulaţie vor fi mai înguste. Chirtoacă: Să trecem de la sistemul la sovietic la cel european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Benzile de circulaţie din Capitală vor deveni mai înguste. Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat drumarilor să treacă de la sistemul sovietic de marcaje la cel european. În plus, acesta solicită modificarea legislaţiei ca să fie permisă ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

Chirtoacă susţine că sistemul european de marcaje presupune că banda de circulaţie ar urma să aibă o lăţime de aproximativ 2,5 metri şi nu 3,5-4 metri cum prevede sistemul sovietic, de care se ghidează în prezent drumarii. În opinia sa, îngustarea benzilor va permite fluidizarea traficului şi disciplinarea şoferilor. 

Edilul a cerut ca să fie urgentată propunerea de modificare a legislaţiei, astfel încât automobilele parcate neregulamentar să poată fi ridicate de către serviciile specializate, întrucât parcările neregulamentare îngreunează traficul considerabil.

Primarul a mai solicitat serviciilor responsabile să verifice şi să repare iluminatul de pe străzi, acolo unde există probleme. Prioritar trebuie asigurate cu lumină trecerile pentru pietoni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite