Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, acuză Partidul Democrat de ilegalităţi şi îi cere lui Marian Lupu să renunţe la fotoliul de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În septembrie, Mihail Formuzal i-a găzduit în cortul Găgăuziei la Festivalul Etniilor pe Marian Lupu şi Igor Corman FOTO: Tudor Iovu
În septembrie, Mihail Formuzal i-a găzduit în cortul Găgăuziei la Festivalul Etniilor pe Marian Lupu şi Igor Corman FOTO: Tudor Iovu

Başcanul regiunii susţine că Partidul Democrat depunde eforturi de a-l înlocui cu o „persoană ascultătoare, care să le asigure mandate la următoarele alegeri“, precum şi lipsirea totală a regiunii din finanţări externe.

„Putem aduce zeci de exemple când Partidul Democrat şi-a folosit influenţa ca să blocheze eliberarea de fonduri autonomiei, a intervenit în treburile interne are regiunii, destabilizând astfel situaţia social-politică“, a declarat Mihail Formuzal în cadrul unui briefing.

Başcanul e adus drept exemplu impedimentele pe care democraţii le-ar fi aranjat pentru ca regiunea să nu fie inclusă în programul guvernamental de dezvoltare regională şi nu a primit nici un leu din cele 500 de milioane deja absorbite de raioanele Moldovei.

„Acelaşi partid, fără a obţine locuri în Adunarea Populară a Găgăuziei după ultimele alegeri, şi-a cumpărat şaisprezece locuri politice şi a mai atras de partea sa un rând de deputaţi, utilizând anumite pârghii“, a completat Mihail Formuzal.

Politicianul l-a acuzat direct pe liderul democraţilor, Marian Lupu, că împreună cu partidul, a obligat să iasă la mitingul din 3 noiembrie „până şi pe beneficiarii casei de bătrâni din Comrat, inclusiv cei aflaţi la evidenţă psihiatrică. În loc de susţinere şi ajutor, îi ameninţaţi cu lipsirea de adăpost, obligându-i să participe la această farsă politică? I-aţi obligat să ţină în mâinile tremurânde afişe cu inscripţii defăimătoare pentru Găgăuzia. Cum vă puteţi aprecia acţiunile, dacă nu drept crimă morală?“, s-a adresat politicianul.

„Aţi trecut de limita dincolo de care chiar şi omul politic cel mai cinic pierde trăsăturile omeneşti, transformându-se într-o creatură hidoasă, străină de conceptul de moralitate şi conştiinţă. Voi spune oamenilor despre toate ilegalităţile pe care le faceţi în regiune, metode ce trezesc repulsie“, a încheiat Formuzal, cerând demisia lui Lupu din poziţia de lider PD, precum şi din Parlamentul ţării.


Partidul Democrat califică acuzaţiile lansate astăzi de başcanul Găgăuziei drept „răbufnire emoţională“ şi „lipsă de bărbăţie politică pentru a-şi califica eşecurile“.

„Constatăm ca domnul Mihail Formuzal a intrat prematur în campanie electorala, împreună cu noii săi aliaţi politici din PCRM. Pretenţiile formulate astăzi la adresa Partidului Democrat îl descalifica pe domnul Formuzal ca om politic şi îl arata opiniei publice ca fiind un om obsedat de funcţie, disperat sa nu-si piardă privilegiile. Ne exprimam speranţa că declaraţiile fanteziste lansate astăzi de başcanul Găgăuziei sunt doar o răbufnire emoţională şi nu reprezintă executarea unor comenzi primite din exterior“, se spune într-un comunicat emis de PD.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite