Banca Mondială alocă Moldovei 44 milioane de euro într-un proiect de aprovizionare cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lei moldovenesti Moldova euro bancnote FOTO Shutterstock

Banca Mondială a aprobat finanţarea pentru Proiectul „Securitatea aprovizionării cu apă şi sanitaţie în Moldova”, în valoare de 44,1 milioane de euro, transmite IPN. Proiectul, co-finanţat de Agenţia de dezvoltare din Austria, include investiţii în apă şi sanitaţie în oraşe şi zone rurale în scopul de a majora accesul la servicii gestionate într-un mod sigur.

Se preconizează că aproximativ 66,5 mii de persoane vor beneficia direct din proiect prin obţinerea accesului la servicii de apă potabilă şi sanitaţie. Multe din aceste persoane vor fi conectate pentru prima dată la o reţea centralizată, potrivit unui comunicat de presă. Pe lângă aceasta, elevii şi personalul din aproximativ 100 şcoli, precum şi pacienţii şi personalul din 25 instituţii de asistenţă medicală din zone rurale, vor beneficia de facilităţi îmbunătăţite.

Se preconizează şi lansarea unui proiect-pilot de sanitaţie la faţa locului pentru a susţine gospodăriile în dobândirea accesului la servicii îmbunătăţite de sanitaţie, folosind tehnologii cu cost redus.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială, în anul 1992, peste 1,3 miliarde  dolari SUA au fost alocate pentru finanţarea a peste 60 operaţiuni în ţară. La momentul de faţă, portofoliul Băncii Mondiale include 11 proiecte în curs de desfăşurare, cu un angajament total în valoare de 591,2 milioane dolari SUA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite