Banca centrală de la Tiraspol va finanţa businessul din regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca centrală a nerecunoscutei republici transnistrene se declară gata să ofere, sub formă de credite preferenţiale, 30 de milioane de ruble transnistrene (peste 50 de milioane de lei moldoveneşti - n.r.) agenţilor economici din regiunea transnistreană.

Potrivit IPN, presa de la Tiraspol informează că despre aceasta s-a discutat la şedinţa aşa-zisului comitet pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii creat de executivul transnistrean. 

În cadrul şedinţei s-a menţionat că în statele dezvoltate, în timpul crizelor economice, se „toarnă” active financiare în sectorul economic pentru a susţine întreprinderile mici şi mijlocii. Însă, bugetul regiunii are un deficit de peste 1,2 miliarde de ruble, ceea ce nu permite acordarea de subvenţii agenţilor economici.

În aceste condiţii, banca centrală poate oferi credite ieftine agenţilor economici, dar care să fie acordate sub garanţia administraţiei de la Tiraspol. Totodată, se preconizează că aceste credite nu vor depinde de cursul valutar.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite