Avocat: Maia Sandu a respins cererea de graţiere a mamei cu 5 copii, condamnată la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un împrumut de 8.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Avocatul Iulian Rusanovschi a anunţat joi, 11 noiembrie, că preşedintele Maia Sandu „a respins cererea de graţiere a mamei cu 5 copii, condamnată la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un împrumut de 8.000 de euro”.

„În ţara hoţilor şi a furtului miliardului, face puşcărie doar o mamă care a împrumut prin contract 8.000 de euro pentru întreţinerea şi creşterea copiilor săi, după ce tatăl lor i-a abandonat. Cererea de graţiere era singura speranţă de care se agăţaseră acei copilaşi şi bunicii lor care îi îngrijesc. Probabil suferinţa lor nu a fost suficientă pentru a ajunge la inima Preşedintelui Ţării. Nu a fost suficient nici faptul că Ursachi Natalia (mama celor 5 copii) primise aviz favorabil pentru gratiere din partea Penitenciarului Rusca, iar expertul psihiatru stabilise clar că: „o eventuala gratiere nu va produce risc de recidivă””, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook.

Potrivit avocatului, este „trist este şi faptul că Presedintele nu a intervenit in acest act de injustitie pentru a echilibra inechitatea sociala fata de aceasta persoana.” 

„Daca Ilan Shor este astazi la libertate, iar aceasta mama condamnata de Judecatoria Drochia la 8 ani, iar Curtea de apel ia comutat pedeapsa in 6 ani închisoare - pentru un credit de 8.000 euro infundă puşcăria, atunci suntem un stat esuat, care favorizeaza hoţii si simulează dreptatea acolo unde nu e nevoie”, a mai adăugat avocatul.

Precizăm că, de fapt, mama a cinci copii a fost condamnată pentru escrocherie.

ZdG a scris anterior că Natalia Ursachi a împrumutat 2.500 de euro şi a luat un automobil BMW 320 de la Vitalie Plugari, un bărbat care plasase pe un site specializat anunţul că îşi vinde automobilul, nereturnând nici banii, nici bunul mobil. Curtea de Apel Bălţi a condamnat-o pe femeie la şase ani de închisoare pentru escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari şi a obligat-o să restituie suma de 11.200 de euro, dedusă din valoarea maşinii – 8.700 de euro – şi datoria de 2.500 de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite