Autovehicule cu acte false au fost depistate la frontiera Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acte false şi străine pentru autoturisme. FOTO: Arhiva Adevărul
Acte false şi străine pentru autoturisme. FOTO: Arhiva Adevărul

În primele zile ale anul 2016, patru persoane au încercat să treacă frontiera Republicii Moldova cu acte false pentru autovehiculele pe care le conduc.

La ieşirea prin punctul vamal Briceni, doi cetăţeni moldoveni, de 22 şi 35 de ani, au încercat să treacă graniţa cu împuterniciri notariale falsificate pentru mijloacele de transport de model Land Rover şi Volkswagen Sharen, ambele cu lăcuţe de înmatriculare străine. 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în punctul de trecere Leuşeni-Albiţa, inspectorii de frontieră au depistat un certificat de înmatriculare bulgăresc pentru un Audi A4, total fals. Documentul era emis pe numele unui moldovean, în vârstă de 27 de ani, locuitor al raionului Cantemir.

Un cetăţean al României s-a prezentat pentru controlul trecerii frontierei de stat, în punctul de trecere Cahul-Oancea. Acesta se afla la volanul unui Citroën Xsara cu remorcă. În urma controlului primar al mijlocului de transport, suprapunerea datelor din paşaportul tehnic şi cele gravate pe plăcuţa de înmatriculare a vehiculului, poliţiştii de frontieră au stabilit că numărul şasiului remorcii nu coincidea cu cel înscris în certificatul de înmatriculare. Românul a declarat că remorca nu-i aparţine şi nu cunoaşte nimic despre modificările depistate.

Poliţia de Frontieră a reţinut unităţile de transport până la stabilirea tuturor circumstanţelor. Actele au fost ridicate si transmise spre expertiză. Ofiţerii de frontieră verifică cazurile menţionate. Dacă va fi dovedită vinovăţia persoanelor implicate, aceştia riscă amendă în mărime de până la 300 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite