Autorităţile de la Comrat vor alegeri anticipate.„Găgăuzii sunt îngrijoraţi de prezenţa drapelelor româneşti în PMAN”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitri Konstantinov, a declarat că găgăuzii susţin revendicările protestatarilor din centrul capitalei, dar nu vor participa la aceste manifestări deoarece îi îngrijorează prezenţa drapalelor româneşti în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Dmitri Konstantinov a declarat pentru publicaţia rusă „Nezavisimaia gazeta” ( n.r. – „Ziarul independent”) că găgăuzii nu se alătură protestelor de la Chişinău. Preşedintele Legislativului din Autonomia Găgăuză susţine că în PMAN s-au adunat cei care susţin unirea Republicii Moldova cu România, precum şi integrarea în UE. 

„Noi mergem în altă direcţie – spre Est. De aceea noi urmărim ce se întâmplă la Chişinău. Noi susţinem revendicările protestatarilor privind organizarea alegerilor anticipate, iar dacă ar fi venit doar cu această lozincă şi cu proteste împotrva corupţiei şi a jafului din bănci, atunci noi ne-am fi alăturat acestor manifestări. Dar acolo sunt doar drapele româneşti”, a afirmat Konstantinov. 

El a mai menţionat că găgăuzii se vor veni la protest doar în cazul în care vor fi organizate de socialişti şi de formaţiunea „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite