Austria cere Germaniei să controleze refugiaţii la frontieră în mod umanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul austriac Werner Faymann a cerut Germaniei ca restabilirea controalelor la frontieră să nu îi afecteze pe regugiaţi şi să se desfăşoare într-un mod umanitar.

Şeful executivului austriac se va întâlni marţi cu Angela Merkel pentru a discuta despre afluxul de imigranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care până duminică au fost lăsaţi să treacă liber frontiera dintre Austria şi Germania, aflată în interiorul spaţiului Schengen, informează AGERPRES.

Potrivit cancelarului austriac, chiar dacă Germania a decis reintroducerea controalelor la graniţa cu Austria, guvernul de la Berlin continuă să ia foarte în serios dreptul de azil, iar măsura luată este menită să combată acţiunile traficanţilor şi să taie speranţele imigranţilor veniţi din ţări considerate sigure şi care în consecinţă nu ar trebui să primească azil. Totuşi, el a cerut autorităţilor germane ca aceste controale să nu provoace haos şi nici aglomerări de refugiaţi la graniţă. 

Mii de imigranţi continuă să pătrundă în fiecare zi din Ungaria pe teritoriul austriac în drumul lor către Germania, destinaţia preferată de cei mai mulţi dintre ei, numai duminică intrând în Austria circa 8.000. Guvernul de la Viena se teme acum că aceşti imigranţi ar putea fi blocaţi la graniţa cu Germania, ca urmare a reintroducerii controalelor la frontieră. 
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite