Au furat calculatoare de la Academia de Studii Economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții reținuți riscă amenzi usturătoare, muncă în folosul comunității sau chiar până la patru ani după gratii.

În cursul zilei de ieri, polițiștii moldoveni au reținut două grupări criminale în zona Chișinăului. Potrivit Comisariatului General de Poliție (CGP), prima grupare formată din doi tineri în vârstă de 16 ani și, respectiv, 18 ani, fura din vilele de pe raza comunei Trușeni, din apropierea Capitalei.

Din datele Poliției reiese că suspecţii activau pe timp de noapte în locuinţele care nu erau dotate cu sisteme antifurt. Indivizii pătrundeau în locuinţe prin deteriorarea geamului sau forţarea lacătului. Ei au reuşit să sustragă covoare, aparate foto-video, aspiratoare, hidropompe electrice şi alte obiecte de uz casnic. Pagubele constatate se ridică la 36.000 de lei.

Cea de-a doua grupare acționa pe raza municipiului Chișinău și a sustras prin efracție calculatoare și alte produse electronice de la Academia de Studii Economice (ASEM), precum și de la o firmă de pe strada Pușkin. În cazul agentului comercial, pagubele au fost estimate la 48.000 de lei.

„Celor două grupuri criminale li s-au întocmit dosare penale. Potrivit articolului 186, aliniatul 2 din Codul Penal, bănuiții, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă amendă de la 6.000 la 20.000 de lei, muncă în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la 4 ani de închisoare", a declarat Adrian Jovmir, purtător de cuvânt al CGP.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite