Atac cibernetic la Preşedinţia Republicii Moldova. Serverul de mail a fost compromis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Reprezentanţii Preşedinţiei Republicii Moldova au anunţat, vineri, 12 august, că serverul de poştă electronică al instituţiei prezidenţiale a fost compromis, relatează publicaţia locală Ziarul de Gardă.

„Constatarea a avut loc la 10 august. Instituţiile responsabile investighează cauzele şi consecinţele acestui incident cibernetic”, au anunţat reprezentanţii instituţiei prezidenţiale, potrivit publicaţiei Ziarul de Gardă

 Sursa citată mai relatează că la începutul lunii mai, Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova (SIS) a anunţat că mai multe pagini web ale instituţiilor publice au fost ţinta unor atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service), care au drept scop ţintirea paginilor web prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, suprasolicitând resursele de procesare ale echipamentelor şi cauzând indisponibilizarea paginilor web.

 „Atacul cibernetic este atribuit grupării pro-ruse KILLNET ce activează pe principii de hacktivism şi se specializează pe efectuarea atacurilor de tip DDoS asupra ţărilor considerate de ei drept susţinători ai Ucrainei. Gruparea a efectuat atacuri similare şi asupra altor pagini web ale unor autorităţi din ţări din UE şi asupra infrastructurii web a NATO, iar zilele trecute au fost atacate pagini web ale entităţilor publice din Romania”, a transmis Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, menţionând că atunci că autorităţile responsabile, „întreprind măsurile necesare pentru a respinge atacurile asupra infrastructurii guvernamentale şi pentru a minimiza impactul acestora”.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite