ANRE dezminte acuzaţiile lui Alexandru Slusari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari, ex-deputat Platforma DA
Alexandru Slusari, ex-deputat Platforma DA

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) dezminte declaraţia făcută de ex-deputatul Alexandru Slusari, potrivit căruia, conducerea ANRE, din anumite interese materiale, a promovat noile modificări la Legea privind piaţa produselor petroliere în favoarea unor companii petroliere, transmite IPN.

Agenţia a comunicat că propunerile de modificare a legii au fost elaborate la cel mai înalt nivel profesionist, de către echipa Agenţiei, fără vreo ingerinţă din partea participanţilor pieţei.

Într-un comunicat de presă ANRE spune că a devenit ţinta unor atacuri nefondate, care au luat amploare de la începutul anului curent. Agenţia continuă să fie atacată în spaţiul public, aducându-i-se acuzaţii grave, inclusiv conducerii ANRE. În context, ANRE solicită tuturor „experţilor”, politicienilor, inclusiv ex-deputatului Alexandru Slusari, să sesizeze organele de drept competente şi să prezinte probe privind declaraţiile pe care le fac. Agenţia regretă că acuzaţiile, pe care le numeşte lipsite de argumente, sunt preluate de presă, iar unele instituţii mass-media au declanşat chiar o campanie de denigrare a ANRE.

Fostul vicepreşedinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV că modificările la legea privind piaţa produselor petroliere, aprobate de noua majoritate parlamentară, au fost influenţate prin acţiuni de lobby de către marile companii petroliere. Potrivit lui Slusari, petroliştii ar fi plătit „la greu” reprezentanţii ANRE pentru ca aceştia să agreeze formula liberalizării tuturor preţurilor la produsele petroliere, cu excepţia benzinei 95 şi a motorinei. Slusari spune că pentru a restabili ordinea pe piaţa carburanţilor este necesară schimbarea conducerii ANRE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite