ANRE a redus preţurile-plafon la benzină şi motorină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Agenţia pentru Reglementare în Energetică a anunţat marţi, 26 iulie, preţurile-plafon la carburanţi pentru următoarele două săptămâni. Atât la benzină, cât şi la motorină, preţurile sunt în scădere, transmite IPN.

Pentru următoarele două săptămâni, ANRE a stabilit plafonul de 15,52 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 31 de bani mai puţin decât a fost în ultimele două săptămâni. Pentru motorină plafonul este de 13,54 lei, cu aproape 50 de bani mai puţin decât până acum. Preţurile noi intră în vigoare miercuri, 27 iulie.

Odată cu intrarea în vigoare a unor modificări legislative, ANRE nu mai are competenţa să stabilească preţul-plafon pentru gazul lichefiat. Acest lucru va fi făcut de către deţinătorii de licenţă pentru import şi comercializare a carburanţilor. Aceştia trebuie să se ghideze de o rată de rentabilitate rezonabilă, care urmează a fi inclusă în noua metodologie.

ANRE îndeamnă cetăţenii să semnalizeze cazurile în care staţiile PECO afişează preţuri mai mari decât preţurile plafon. Aceştia pot semnala cazurile la linia verde: +373 800 10 800 sau la adresa electronică anre@anre.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite