"Angajatorii" asasinului ratat vor sta după gratii şi de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Mararu, Vitalie Proca şi Puiu Mironescu
Răzvan Mararu, Vitalie Proca şi Puiu Mironescu

Tribunalul de la Bucureşti a respins cererea fraţilor Mararu, de înlocuire a detenţiei cu o măsură neprivativă de libertate. Cei doi sunt acuzaţi că au comandat asasinarea lui Dumitru „Puiu” Mironescu, faptă ce urma să fie executată de basarabeanul Vitalie Proca

Judecătorii au respins în şedinţa din 29 aprilie ca neîntemeiate solicitările fraţilor Mararu de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură neprivativă de libertate. Magistraţii au admis însă cererea anchetatorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de a le prelungi cu încă 30 de zile mandatul de arest preventiv pentru cei doi inculpaţi. Măsura dispusă a fost atacată cu recurs pe data de 2 mai de ambii inculpaţi. Dacă instanţa de la Curtea de Apel Bucureşti nu le va accepta recursul, fraţii Mararu vor sta după gratii până pe 11 iunie, însumând patru luni de detenţie, de la momentul arestării (13 februarie).

Fraţilor Bogdan şi Răzvan Mararu sunt acuzaţi că au comandat asasinarea lui Dumitru „Puiu” Mironescu, faptă ce urma să fie executată de basarabeanul Vitalie Proca. Anchetatorii susţin că au probe care arată că fraţii Mararu i-au făcut rost lui Proca de o maşină, iar acesta a plecat la Bucureşti unde l-a filat pe Mironescu timp de 10 zile.

Asasinul a confundat însă ţinta şi, în noiembrie 2012, a împuşcat o altă persoană care a scăpat însă cu viaţă, printr-un mare noroc. Ulterior, Mironescu şi-a dat seama că el fusese vizat de atacul din cartierul Vitan din Bucureşti şi a pus la cale lichidarea fraţilor Mararu cu o bombă montată sub maşina lui Bogdan. Pe 11 ianuarie 2013, executanţii angajaţi de Mironescu au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT Neamţ.

image

Vitalie Proca, a fost arestat la Moscova pentru comiterea a două tentative de asasinat, una la Londra şi alta la Bucureşti. Poliţiştii români spun că, în noiembrie 2012, Proca a mitraliat un tânăr cu un automat Kalaşnikov, în cartierul Vitan din Bucureşti. Împuşcat în cap şi piept, bărbatul a supravieţuit, iar poliţia a descoperit că asasinul îşi alesese greşit victima - ţinta reală a atentatului fiind interlopul român Puiu Mironescu.

Acelaşi Vitalie Proca este investigat şi pentru o tentativă de omor petrecută în martie, anul trecut, pe teritoriul Marii Britanii. Atunci, Proca a descărcat un pistol în bancherul Gherman Gorbunţov, 46 de ani, dar şi acesta a scăpat cu viaţă, deşi a fost ciuruit cu şase gloanţe, în faţa apartamentului său din Londra. Gorbunţov  supranumit şi “Bancherul Negru”- fost proprietar al băncii Universalbank din Chişinău -, are cetăţenie moldoveană şi rusă şi este  investigat în Moldova pentru infracţiuni financiare. Numele său figurează şi într-un alt dosar penal, instrumentat la Moscova, în cazul unei tentative de omor asupra unui alt om de afaceri rus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite