Angajaţi ai Poliţiei de Frontieră din R. Moldova, reţinuţi într-un dosar de contrabandă cu ţigări de peste 2,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Sursa border.gov.md
FOTO simbol Sursa border.gov.md

Marţi, 22 martie, procurorii PCCOCS şi ofiţerii SIS au reţinut şase membri ai unui grup criminal organizat transfrontalier, inclusiv trei angajaţi ai Poliţiei de Frontieră, într-un dosar de contrabandă cu ţigări în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

Ţigările de contrabandă erau ambalate în circa 285.000 pachete şi au fost transportate în România, cu traversarea frontierei în apropierea municipiului Ungheni, în zilele de 2 şi 3 ianuarie 2018. După livrarea ţigărilor în Iaşi, acestea erau comercializate pe piaţa neagră, iar banii erau investiţi în imobile şi autoturisme de lux.

Pentru deconspirarea implicării celor şase reţinuţi, suplimentar probatoriului acumulat anterior, oamenii legii au descins cu 18 percheziţii în Ungheni, inclusiv la sectorul Poliţiei de Frontieră din localitate, precum şi în Hânceşti. În ceea ce priveşte investigaţiile din România, acestea sunt desfăşurate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În continuare, procurorii PCCOCS urmează să audieze cel puţin şase persoane şi să formuleze învinuirile în privinţa acestora, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv – timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite