Andrian Candu ar vrea să ajungă deputat şi în Parlamentul României: „Interesant ar fi, nu?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, afirmă că nu e deranjat de faptul că Traian Băsescu a decis să se implice în politica moldovenească. Mai mult, speakerul a menţionat că nu vede nicio problemă chiar dacă fostul şef de stat român devine deputat în Legislativul Republicii Moldova. Tot în acest context, el a notat că poate va ajunge la rândul său, în calitatea sa de cetăţean român în Parlamentul de la Bucureşti.

„Poate eu ca cetăţean român o să ajung în Parlamentul României, cine ştie. Deputat în Parlamentul României şi deputat în Parlamentul Modlovei, interesant ar fi nu?”, a spus Andrian Candu la emisiunea „Important” de la TVC21, specificând că aceasta nu neapărat ar însemna că este vorba de România Mare.

Andrian Candu a declarat că Partidul Democrat este dispus să se aşeze la masa de negocieri cu Partidul Unităţii Naţionale, unde Traian Băsescu este preşedinte de onoare.

Şeful Legislativului susţine că, în pofida faptului că formaţiunea lui Băsescu este unionistă, însă este şi proeruopeană. În acest sens, ambele partide ar avea viziuni comune în contextul respectiv. Candu a mai precizat că nimic nu i-a încurcat pe democraţi să facă alianţă cu Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, care la fel este un partid unionist, în opinia sa.

Speakerul a mai adăugat că alte două state la fel de apropiate precum România şi Republica Moldova nu există: „Sunt state care trebuie să se completeze şi să se ajute reciproc. Prin anumite proceduri de integrare a unor procese, lucrurile ar putea să ajungă într-un viitor în aşa fel ca sistemele să funcţioneze în România şi Republica Moldova aşa ca nici să nu-ţi dai seama că eşti în două state diferite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite