Andrei Neguţa are statut de bănuit în dosarul contrabandei cu anabolizante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-ambasadorul R. Moldova la Moscova Andrei Neguţa
Ex-ambasadorul R. Moldova la Moscova Andrei Neguţa

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova Andrei Neguţa, rechemat recent din funcţie după scandalul cu anabolizantele în care a fost implicat un microbuz cu numere diplomatice, va fi audiat de procurori în calitate de bănuit în acest dosar.

Potrivit TV8, la sfârşitul săptămânii trecute, pe lângă şoferul microbuzului ticsit cu anabolizante, procurorii au mai reţinut o persoană bănuită de implicare în tentativa de contrabandă cu anabolizante. Ar fi vorba despre un tânăr apropiat fiului ambasadorului Andrei Neguţa, Kirill. Bărbatul ar fi ajutat la preluarea încărcăturii ilegale de către şoferul ambasadei. 

Amintim că şoferul microbuzului cu numere diplomatice care transporta anabolizante a fost reţinut la postul vamal Palanca, la ieşirea din Republica Moldova. El a fost pus sub învinuire pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante şi substanţe psihotrope. 

Substanţele, care urmau să ajungă în Ucraina, au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie, de către Serviciul Vamal şi Serviciul de Informaţii şi Securitate. 

Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei, adică circa 380.000 de euro. 

La această etapă se stabileşte provenienţa substanţelor şi cercul de persoane implicate.

Ministerul de Externe al R. Moldova a comunicat că autoturismul vizat în contrabanda cu anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chişinău – Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, în vederea transmiterii la Chişinău a poştei diplomatice curente.

În urma acestui caz, ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguţa, a fost rechemat din funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite