Andi Cristea: ”Statele UE să transmită un semnal clar pentru Moldova, Georgia şi Ucraina, că viitorul lor este în Uniunea Europeană”

0
0
Cristea a subliniat că peste câţiva ani, când vor
privi înapoi la momentul Riga,
statele UE trebuie să aibă convingerea că au făcut ce trebuia FOTO: Adevarul
Cristea a subliniat că peste câţiva ani, când vor privi înapoi la momentul Riga, statele UE trebuie să aibă convingerea că au făcut ce trebuia FOTO: Adevarul

Eurodeputatul Andi Cristea a făcut apel, din plenul Parlamentului European, către şefii de stat şi de guvern din statele membre UE, reuniţi la summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, pentru a avea un angajament ferm faţă de Republica Moldova, Ucraina şi Georgia.

Cristea a subliniat că peste câţiva ani, când vor privi înapoi la momentul Riga, statele UE trebuie să aibă convingerea că au făcut ce trebuia, oferind un răspunsul corect la provocările critice cu care se confruntă statele din vecinătatea estică. „Avem datoria să facem mai mult pentru cei care au ambiţii europene reale şi concrete, pentru acele state care au decis să meargă pe drumul european. Desigur, cuvintele sunt mai puţin credibile decât acţiunile concrete, şi mai este mult de făcut din partea acestor state, dar UE trebuie să transmită un semnal clar pentru Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, că viitorul lor este alături de cele 28 de state membre”, a afirmat în plenul de la Strasbourg preşedintele delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova.

Împreună cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, alături de alţi colegi, Andi Cristea a semnat o scrisoare deschisă adresată liderilor din statele membre UE în care subliniază necesitatea unui angajament din partea Uniunii Europene în privinţa celor trei state care au semnat acorduri de asociere cu UE. Bruxelles-ul şi capitalele europene au datoria să transmită acestor state un semnal fără echivoc privind o viitoare apartenenţă la blocul european, motivându-le să adopte un ritm susţinut al eforturilor de reformă.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite