Anatolie Caraman: Urmează apogeul protestelor şi există riscul repetării scenariului 7 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei veteranilor războiului din 1992 „Tiras-Tighina”, Anatolie Caraman, susţine că riscul destabilizării situaţiei şi declanşării violenţelor în centrul Chişinăului este unul foarte mare, iar la manifestaţiile de miercuri, 20 ianuarie, au fost aduşi provocatori din regiunea de sud şi din Transnistria.

Anatolie Caraman a declarat pentru Adevărul Moldova că a fost prezent aseară la manifestaţiile de protest şi a văzut că au fost prezenţi contingente de forţe destabilizatoare aduse din regiunea transnistreană, din nordul şi sudul Republicii Moldova. „Am urmărit cu colonelul Ghenadie Cosovan încă din 2013 aceste grupări. Există o tactică bine pusă la punct, sunt tehnologii prin care se încearcă o răsturnare cu forţa a acestei guvernări din cauza că nu au reuşit ei să ajungă la guvernare”, a afirmat reprezentantul veteranilor războiului de la Nistru.

Proteste la Chişinău. „Totul depinde de cum vor rezista structurile de forţă”

Potrivit lui Anatolie Caraman, riscul ca manifestaţiile din centrul Chişinăului să degenereze în violenţe este unul foarte mare. „Mulţi analişti politici spuneau că apogeul protestelor a fost ieri. Eu cred că apogeul încă nu a fost, ar putea fi azi sau vom vedea când. Totul depinde de cum vor rezista structurile de forţă. Noi am atenţionat de foarte mult timp despre faptul că se va ajunge la aşa o situaţie. Noi am informat primii că aceste grupări care spun că merg la Moscova la lucru, mergeau în realitate la Rostov pe Don unde se antrenau ca să meargă la lupte în estul Ucrainei şi să vină să facă probleme şi aici. Cu mare greu s-a reacţionat şi au fost arestaţi câţiva reprezentanţi. Aseară am văzut printre protestatari grupuri de forţe destabilizatoare aduse din Transnistria, sudul sau nordul Republicii Moldova, am văzut aceleaşi feţe ca şi în aprilie 2009, am văzut acelaşi mod de a acţiona şi de a dirija”, a mai spus ofiţerul.  

Preşedintele Tiras-Tighina a acuzat liderii partidelor care au organizat aceste proteste că ar servi intereselor Rusiei privind destabilizarea situaţiei din Republica Moldova şi că primesc indicaţii de la Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite