Anatol Şalaru, despre recunoaşterea de către Igor Dodon a Crimeei ca teritoriu rusesc: Urmează să recunoască Abhazia şi Osetia! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru, a declarat marţi, 1 noiembrie, că socialistul Igor Dodon ar urma să recunoască Abhazia şi Osetia, după ce a afirmat public că recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia.

„După ce a recunoscut anexarea Crimeii şi riscăm îngheţarea relaţiilor cu Ucraina, în faţa lui Dodon se deschid perspective uriaşe. Urmează să recunoască Abhazia şi Osetia, pe lista de aşteptare fiind insulele Curile şi Carabahul”, scrie Şalaru pe Facebook.

Amintim că ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatishin a fost chemat la Kiev pentru consultări. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către primul secretar al ambasadei, Serghei Orlov.

Acesta a spus că ambasadorul a fost chemat la Kiev pentru consultarea subiectelor de actualitate din relaţiile bilaterale. Data exactă a deplasării nu se cunoaşte.

Potrivit Interfax Ucraina, chemarea ambasadorului la Kiev ar putea avea legătură cu declaraţiile candidatului pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care a spus la un post TV că regiunea Crimeea aparţine Federaţiei Ruse.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite