Americanii i-au vândut unui milionar rus, născut la Chişinău, două companii energetice din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţele electrice
Reţele electrice

Compania VS Energy International Ukraine, controlată de milionarul Aleksandr Babakov, originar din Chişinău a procurat de la americanii de la AES Corporation două reţele de distribuţie a energiei electrice Kievoblenergo şi Rivneoblenergo

Potrivit agenţiei Interfax, motivul vânzării activelor este faptul că americanii se retrag de pe piaţa Ucrainei. În acelaşi timp reprezentanţii corporaţiei americane au negat semnarea unei astfel de tranzacţii.

Grupul VS Energy International Ukraine controlat de milionarul rus Aleksandr Babakov, deputat în Duma de Stat a Federaţiei Ruse deţine mai multe active energetice din Ucraina, inclusiv reţelele electrice de distribuţie din regiunile Cernăuţi, Kirovograd, Jitomir, Herson şi oraşul Sevastopol, dar şi pachete importante la alte trei întreprinderi de profil din Ucraina.

Milionarul Aleksandr Babakov, s-a născut la Chişinău şi este deja la al treilea mandat în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului) din Federaţia Rusă.
Prosper om de afaceri, Babakov deţine mai multe întreprinderi energetice şi hoteluri în Ucraina. La Moscova, controlează Banca Temp-bank şi cunoscutul club de fotbal ŢSKA. Averea sa a fost estimată în anul 2011, de către revista Finans, la 220 milioane de dolari.

Câţiva ani în urmă Babakov a încercat să cumpere Centrala Electrică de la Cuciurgan, cel mai mare producător de energie electrică din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite