Ambulanţe noi pentru subdiviziunile de asistenţă medicală urgentă din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Chişinău au ajuns din Turcia 32 de ambulanţe noi de tip B. Acestea sunt dotate cu echipamentul necesar acordării asistenţei medicale de urgenţă la etapa de prespital, conform normelor europene. Majoritatea ambulanţelor vor fi repartizate în subdiviziunile de asistenţă medicală urgentă din municipiul Chişinău.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blanaru, a declarat pentru IPN că ambulanţele sunt dotate cu echipament pentru imobilizarea pacientului, echipament pentru resuscitare, echipament pentru monitorizare şi defibrilare şi diagnostic. Este vorba despre defibrilator automat, dispozitiv ECG, ventilator portabil.

Ambulanţele sunt dotate şi cu injectomat automat, sistem portabil încălzire soluţii, termometru digital, pulsoximetru portabil, kit pansamente şi alte dispozitive medicale şi consumabile.

Guvernul a semnat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei un acord de împrumut în valoare de 12 milioane de euro pentru procurarea a 170 de ambulanţe, dintre care 35 de unităţi de tip „C” (ambulanţe terapie intensivă) şi 133 tip „B” (ambulanţe de prim ajutor).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite