Ambasadorul Zhang Yinghong: Relaţiile moldo-chineze se dezvoltă constant şi sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Relaţiile diplomatice moldo-chineze, care în acest an marchează 25 de ani, se dezvoltă constant şi sănătos, cu accent pe cooperarea în domeniul politic, economic şi umanitar. Aprecierile au fost făcute la Chişinău, la recepţia prilejuită de aniversarea a 68-a de la fondarea Republicii Populare Chineze.

Ambasadorul Zhang Yinghong a menţionat că în ultimii ani exporturile Moldovei în China au crescut în medie cu 15% anual. „Ambele părţi promovează în mod activ Acordul de liber schimb şi sunt sigur că semnarea acestui acord va da, fără îndoială, un nou impuls benefic cooperării dintre ţările noastre în domeniul comercial-economic şi al investiţiilor”, a declarat diplomatul chinez, citat de IPN.

Zhang Yinghong a afirmat că partea chineză este dispusă, împreună cu Chişinăul, să depună eforturi conjugate pentru consolidarea încrederii politice, pentru susţinerea cooperării pragmatice întru prosperarea celor două state.

Prezent la eveniment, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a menţionat că Moldova şi China au o colaborare fructuoasă, în interesul ambelor părţi, pe toate sectoarele, sub toate aspectele. „Au fost semnate 43 de acorduri bilaterale în cei 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu China. Pentru noi Republica Populară Chineză este un exemplu cum, păstrând tradiţiile, necedând în faţa diferitor provocări la nivel global, poţi să dai dovadă de succese remarcabile”, a menţionat şeful statului.

Igor Dodon a mai spus că Republica Moldova, deşi este o ţară tânără, trebuie să dea dovadă de aceeaşi consecvenţă de care a dat dovadă poporul chinez.

Crearea Republicii Populare Chineze a fost proclamată la data de 1 octombrie 1949, după ce s-au încheiat luptele majore ale Războiului Civil Chinez.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite