Ambasadorul UE în Moldova despre situaţia politică şi despre punctele de control a migraţiei la Nistru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. FOTO Arhivă
Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. FOTO Arhivă

Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, susţine că pentru a ne apropia de Uniunea Europenă, Republica Moldova are nevoie de un guvern funcţional şi de stabilitate politică.

„Primul pas a fost făcut prin faptul că preşedintele Nicolae Timofti a numit un candidat la funcţia de premeier. Rămâne să vedem dacă domnul Filat va reuşi să formeze o nouă echipă care va fi susţinută şi de Parlament astfel încât să reinstaureze stabilitatea politică. Pentru a continua cursul european este nevoie de un govern funcţional şi de stabilitate politică“, a declarat diplomatul.

„Nimic nu este decis până nu este decis totul“

În ce priveşte intenţia Chişinăului de a deschide şase puncte de control a migraţiei la Nistru, ambasadorul UE susţine că această măsură încă se discută. „Având în vedere situaţia în care suntem, punctele de control mobile sunt una dintre ideile discutate. Nimic nu este decis până nu este decis totul. Noi căutăm soluţii. Soluţia finală o vom avea în câteva luni“, a mai spus Dirk Schuebel.

Măsura face parte din planul de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Anterior, Eugen Carpov,  vicepremierul în exerciţiu pentru Reintegrare a declarat că activitatea punctelor de trecere este orientată spre cetăţeni străini şi nu îi va viza pe locuitorii Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite