Ambasadorul român la Chişinău: România a derulat proiecte pentru cetăţeni, indiferent de limba vorbită sau etnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ioniţă FOTO IPN
Daniel Ioniţă FOTO IPN

România a derulat multiple proiecte menite să ajute toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de limba vorbită, etnie şi opţiuni politice. Declaraţia aparţine ambasadorului român în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi a fost făcută în cadrul unei vizite de lucru în municipiul Bălţi, pentru a marca, la încheierea mandatului său, sărbătorirea a 104 ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României, transmite IPN.

Ambasada precizează într-un comunicat de presă că alegerea locului nu au fost întâmplătoare. „Momentul istoric din 27 martie 1918 a fost posibil graţie deciziei curajoase a Zemstvei  de la Bălţi, care a  fost prima zemstvă din Basarabia semnatară a actului de Unire cu România”, a subliniat ambasadorul român.

Programul vizitei de lucru a cuprins ceremonia de decernare a medaliei „Centenarul Marii Uniri” şi brevetului aferent lui Nicolae Bulat, profesor, istoric şi scriitor, director al Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca. „Prin această Medalie conferită de preşedintele României, E.S. Klaus Werner Iohannis, dorim să vă mulţumim dumneavoastră şi înaintaşilor dumneavoastră şi să ne aducem cu toţii aminte de momentele istorice remarcabile care ne-au caracterizat pe noi ca popor şi care au făcut ca astăzi să fim ceea ce suntem”, a declarat diplomatul.

În cadrul întrevederii cu primarul municipiului Bălţi, Nicolai Grigorişin, ambasadorul României a subliniat caracterul special, al relaţiilor de parteneriat strategic dintre România şi Republica Moldova şi susţinerea fără rezerve şi transpartinică a parcursului european al acesteia. De asemenea, a reamintit despre donaţiile recente de alimente, produse de primă necesitate, carburanţi şi păcură pe care România le-a făcut autorităţilor din Republica Moldova pentru a gestiona eficient criza refugiaţilor din Ucraina datorată agresiunii militare a Rusiei declanşată împotriva acestei ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite