Amatorii vacanţelor de iarnă, aşteptaţi la „Winter Travel Fair”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vacanta de iarna

Aproximativ 30 de agenţii şi operatori turistici din Moldova, Bulgaria, România şi Georgia au venit la târgul de bilete turistice „Winter Travel Fair” cu o varietate de oportunităţi de odihnă – de la staţiunile de schi din Europa până la destinaţii exotice. Târgul este la prima ediţie şi se desfăşoară în perioada 3-5 noiembrie la Moldexpo, transmite IPN.

Agenţiile şi operatorii turistici spun că moldovenii preferă să petreacă Revelionul sau Crăciunul în România şi Bulgaria. Tot în această perioadă, sunt populare excursiile prin Moldova şi Europa.

Pentru a sărbători Crăciunul pe stil nou în România sau în Bulgaria va trebui să scoateţi din buzunar de la 130 la 500 de euro. Oferta este cu transport inclus şi cu un program complet de excursii şi distracţii. Una din companiile autohtone oferă şi tururi în patru oraşe europene, pentru a vizita târgurile de Crăciun, iar preţurile pornesc de la 200 de euro.

Vacanţa de Bobotează în Israel, pentru şase zile, costă 600 de euro cu ghid inclus. Pentru destinaţii ca Egipt, Mauritius şi Shri Lanka preţurile încep cu 250 de euro, cu zbor din Chişinău. Oferta nu include însă asigurarea medicală şi cheltuielile pentru viză.

Un alt operator prezent la târg spune că ofertele propuse sunt pentru cei care iubesc odihna activă şi au o mare dorinţă de culturalizare. Principala destinaţie propusă este Malta. Pentru cinci zile într-un hotel de patru stele, turistul va plăti de la 590 la 610 euro. Pentru un hotel de cinci stele – puţin peste 900 de euro, cu zbor din Bucureşti. În ofertă nu sunt incluse însă băuturile şi nici masa festivă de Revelion, transferul până la Bucureşti şi înapoi, şi nici taxa de staţiune. Pentru o plată suplimentară de la 60 la 150 de euro, sunt propuse excursii: turul capitalei Maltei –Valletta, turul Siciliei, insula Gozo.

Ucraina este şi ea o destinaţie solicitată de moldoveni, preţurile încep de la 69 de euro pentru o persoană, fără masa inclusă, pentru un sejur de trei nopţi şi patru zile. Companiile de turism organizează şi excursii prin Moldova şi de fiecare dată, spun operatorii, pleacă spre destinaţie cu autocarele pline.

Majoritatea agenţiilor oferă reduceri de la 5% la 30% dacă biletele turistice sunt rezervate în perioada târgului. Pe 4 noiembrie şi 5 noiembrie, vizitatorii expoziţiei vor putea participa la un tur informativ la Cetatea Soroca, la Cosăuţi, mănăstirea Curchi, Orheiul Vechi şi la crame.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite