Alexandru Tănase: Nu exclud că PDM ar putea face o alianţă de guvernare cu PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Tanase parlament.md

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase admite că, în cazul în care Blocul ACUM va continua să ignore dialogul cu PDM, o alianţă PDM şi PSRM ar putea fi posibilă în rezultatul alegerilor din 24 februarie, deşi nu este convins că „Partidul Democrat ar fi fericit de o asemenea alianţă”.

Alexandru Tănase nu exclude că o altă opţiune pentru PDM ar fi şi alegerile anticipate, însă se arată sigur că partidele politice care au acces în Parlament nu-şi doresc anticipate, pentru că nu există garanţia că rezultatele vor fi altele.

Tănase a dat de înţeles că o formulă de guvernare mai potrivită ar fi PDM - ACUM, decât PDM - PSRM, pe motiv că Socialiştii ar acţiona împotriva intereselor Republicii Moldova.

„PDM este plasat din punct de vedere politic într-o situaţie destul de confortabilă, deoarece el poate cu uşurinţă face alianţe şi pe dreapta şi pe stânga fără ca aceste alianţe să-i compromită electoratul”, a declarat Alexandru Tănase la Adevărul Live.

Cât priveşte posibilitatea formării unei alianţe temporare PSRM - ACUM, care ar avea drept obiectiv demolarea sistemului construit de Vlad Plahotniuc, Alexandru Tănase a spus că o asemenea coaliţie este imposibil de imaginat.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate în Parlament, PDM - 30, ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3.

PSRM a anunţat că nu va face alianţă cu niciun partid din actualul Parlament. Aceeaşi poziţie a exprimat-o şi Blocul ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite