Alexandru Slusari: Numirea recentă a şefului CNA ar putea să fie una temporară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numirea lui Ruslan Flocea în funcţia de şef al Centrului Naţional Anticorupţie s-ar putea să fie una temporară, la fel ca şi numirea procurorului general interimar. Aceasta s-ar putea întâmpla în contextul unor modificări ale cadrului normativ în domeniul justiţiei. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, la emisiunea „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova, transmite IPN.

„Cred că în curând vor fi făcute propuneri de modificare a cadrului normativ în domeniul justiţiei. Posibil, va avea de suferit statutul Centrului Naţional Anticorupţie, aceasta, la fel, este posibil să fie o funcţie temporară. Eu declar cu responsabilitate: nu au existat niciun fel de înţelegeri, nici pe aproape”, a declarat vicepreşedintele Parlamentului, deputat al Fracţiunii Platforma Demnitate şi Adevăr, blocul ACUM.

Alexandru Slusari spune că în cadrul majorităţii parlamentare nu a avut loc nicio înţelegere din timp referitor la cele două funcţie şi nu are loc niciun fel de înţelegere în domeniul justiţiei, în general. Potrivit lui, împărţirea unor funcţii are loc doar acolo unde este posibil din punct de vedere politic – comisii parlamentare, Comisia Electorală Centrală.

Preşedintele Fracţiunii Partidului Socialiştilor Vlad Batrîncea consideră că pe oameni nu-i interesează cum au loc concursurile de numire a acestor funcţii şi că în spaţiul public se deplasează accentul de la conţinut la formă. Şi deputatul socialist dă asigurări că nu a existat nicio înţelegere în privinţa numirii unor sau altor persoane în funcţii de conducere la diferite instituţii.

Preşedintele Fracţiunii Partidului Democrat Dumitru Diacov este de părere că majoritatea procurorilor, magistraţilor, majoritatea oamenilor din sistemul de drept este constituită din oameni oneşti, oameni care vor să arate eficienţă. În opinia lui, actuala putere trebuie să aibă o altă atitudine faţă de ei – trebuie să manifeste o oarecare încredere în ei. Democratul spune că dacă vor exista atacuri asupra lor, este normal că în interiorul breslelor va apărea un oarecare protest.

Acum trei zile, secretarul general al Aparatului preşedintelui, Ruslan Flocea, a fost numit de Parlament în funcţia de director al Centrului Naţional Anticorupţie, în baza propunerii Comisiei juridice, numiri şi imunităţi care a organizat concursul pentru noul şef al instituţiei. Hotărârea a fost adoptată în şedinţa de miercuri, 31 iulie, cu votul a 72 de deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite