Alerte cu bombă în mai multe şcoli din Transnistria. Reacţia liderului separatist

0
0
x

Mai multe instituţii de învăţământ din regiunea transnistreană au fost ţinta unor alerte cu bombă, luni dimineaţă, care după verificări s-au dovedit a fi false. Anunţurile despre pretinsa minare au fost expediate prin poşta electronică, transmite IPN.

Mesaje despre minare au fost trimise aproape tuturor şcolilor, gimnaziilor, liceelor şi colegiilor din Bender, Dubăsari, Rîbniţa şi Camenca. De asemenea, a fost vizată universitatea şi colegiul militar din Tiraspol.

Ministerul de interne de facto din regiunea transnistreană precizează că alertele continuă să vină şi pe adresele altor instituţii de învăţământ. Autorii spun că nu vor mai tolera „ocupaţia rusească” şi cer „eliberarea Transnistriei”.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoleski, a venit cu o reacţie, precizând că structurile responsabile efectuează verificări, iar deocamdată nicio alertă nu s-a confirmat. Potrivit lui, răspunderea pentru distribuirea unor astfel de informaţii va fi „serioasă”. Acesta a mai spus că de data aceasta  autorii alertelor au decis să le dea şi o conotaţie politică, însă nu se va admite dezbinarea societăţii pe criterii etnice.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite