Aleksei Navalnîi, arestat pentru 30 de zile. Şedinţa de judecată s-a desfăşurat la secţia de Poliţie

0
0
Aleksei Navalnîi FOTO TASS
Aleksei Navalnîi FOTO TASS

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat pentru 30 de zile. Acesta va sta în izolatorul Poliţiei până pe 15 februarie. Mandatul de arestare a fost eliberat în după-amiaza zilei de luni, 18 ianuarie, de judecătoarea Elena Morozova, care a desfăşurat şedinţa de judecată chiar în secţia de Poliţie unde a fost adus politicianul imediat ce a fost reţinut pe aeroportul „Şeremetievo” din Moscova.

Presa rusă scrie că între momentul în care a fost reţinut Aleksei Navalnîi şi cel în care a început şedinţa de judecată unde urma să fie decisă măsura de arest au trecut 16 ore, timp în care oamenii legii nu le-au permis avocaţilor să se întâlnească cu Navalnîi.

Opozantul rus se va afla în arest preventiv în aşteptarea şedinţei de judecată unde se va decide dacă el a încălcat sau nu condiţiile unei pedepse cu suspendare, atunci când nu s-a prezentat în faţa oamenilor legii din cauză că era la tratament în Germania. 

În acest sens, Aleksei Navalnîi riscă trei ani şi jumătate de închisoare, după ce Serviciul federal al închisorilor ruse a solicitat ca pedeapsa cu suspendare să fie înlocuită cu pedeapsă cu executare în cazul lui Navalnîi. 

Aleksei Navalnîi a revenit în Federaţia Rusă în seara zilei de duminică, 17 ianuarie, însă a fost reţinut pe aeroport imediat ce a ajuns la controlul de paşapoarte. 

Statele Unite şi mai multe guverne europene au cerut eliberarea lui Alexei Navalnîi.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri