Alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei se amână din cauza pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gagauzia

Alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, stabilite pentru data de 16 mai, se amână. Comisia pentru situaţii excepţionale de la Comrat a decis stoparea campaniei electorale, cu stabilirea ulterioară a datei scrutinului, transmite IPN.

Comisia pentru situaţii excepţionale a Găgăuziei face trimitere la instaurarea stării de urgenţă în toată ţara. Astfel, campania electorală nu va putea fi desfăşurată până pe 30 mai, dată la care ar urma să expire starea de urgenţă. Doar atunci, campania electorală va putea fi reluată.

Potrivit aceleiaşi hotărâri, Comisia electorală de la Comrat urmează să stabilească data alegerilor în Adunarea Populară, ţinând cont de data la care va fi reluată campania electorală şi perioada în care aceasta urmează să se desfăşoare.

Pe 20 ianuarie 2021, s-au împlinit patru ani de la convocarea primei şedinţe a Adunării Populare, după alegerile din noiembrie 2016. Adunarea Populară a stabilit data alegerilor pentru 16 mai.

Tot pentru data de 16 mai, anterior Comisia Electorală Centrală a stabilit alegeri locale noi pentru funcţia de primar în comunele Camenca din raionul Glodeni, Hârtop din raionul Cimişlia şi Negurenii Vechi din raionul Ungheni. Deocamdată CEC nu a anunţat vreo decizie cu privire la desfăşurarea scrutinelor locale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite