Aeroportul Mărculeşti, prejudiciat cu peste 10 milioane de lei. Fosta conducere a întreprinderii este cercetată penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marculesti

Oamenii legii din R. Moldova au demarat percheziţii vineri, 1 aprilie, pe mai multe adrese din Chişinău şi Bălţi, la foşti factori de decizie ai întreprinderii „Aeroportul Internaţional Mărculeşti”, în scopul acumulării probelor pentru avansarea investigaţiilor într-o cauză penală privind delapidările comise la Aeroport de către conducerea de până în anul 2018 a întreprinderii.

La acest capăt de acuzare se adaugă cele de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Potrivit estimărilor oamenilor legii, prejudiciul depăşeşte 10 milioane de lei.
 
În cadrul documentării a devenit cunoscut faptul că cele investigate au avut loc în perioada 2012-2018 şi sunt corelate cu faptul că din companiile care prestau servicii pentru Aeroport, un număr important erau afiliate unui factor de decizie al acestei întreprinderi din perioada infracţională investigată. Iar pentru ca ilegalităţile să nu le fie deconspirate, un alt membru al conducerii acesteia a sustras din birourile angajaţilor acte importante, care nu au putut fi arhivate ulterior.
 
 

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite