Adrian Lebedinschi şi Iurie Cazacu sunt noii deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Republcii Moldova. FOTO: Adevărul
Parlamentul Republcii Moldova. FOTO: Adevărul

Curtea Constiţională a Republcii Moldova a validat mandatele deputaţilor Adrian Lebedinschi de la Partidul Socialiştilor şi Iurie Cazacu de la Partidul Democrat.

Acestea au fost validate la solicitarea Comisei Electorale Centrale.  

Curtea a constatat că candidaţii supleanţi, Adrian Lebedinschi şi Iurie Cazacu, au prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţiile, prin care au acceptat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, asumându-şi obligaţia de a înlătura incompatibilităţile în termenele prevăzute de lege, iar în şedinţa plenară a Curţii nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului.

Curtea a menţionat că la data de 9 decembrie 2014, prin Hotărârea nr.29, Curtea Constituţională a confirmat rezultatele alegerilor pentru Parlamentul Republicii Moldova din 30 noiembrie 2014, cu validarea mandatelor deputaţilor aleşi, şi a confirmat listele candidaţilor supleanţi la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Adrian Lebedinschi regăsindu-se pe lista Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, iar Iurie Cazacu regăsindu-se pe lista Partidului Democrat din Moldova.

Validarea mandatelor a avut loc în urma depunerii mandatelor de către foştii deputaţi Ion Ceban de la PSRM şi Igor Corman de la PD.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite