Adjunctul-şef al Sectorului poliţiei de frontieră Briceni, reţinut pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adjunctul-şef al Sectorului poliţiei de frontieră Briceni a fost reţinut joi, 4 mai, de ofiţerii CNA şi procurori, în comun cu SPIA al MAI. Acesta este vizat într-un dosar pornit pe trafic de influneţă.

Bărbatul ar fi pretins şi primit de la denunţător mijloace băneşti în sumă de 2.500 de euro, susţinând că are influenţă asupra unor şefi din cadrul Departamentului Poliţiei de Frontieră, precum şi asupra procurorilor care instrumentează o cauză penală în cadrul căreia a fost reţinut automobilul unui cetăţean al Ucrainei. În virtutea funcţiei deţinute, suspectul i-ar fi putut determina pe aceştia să elibereze automobilul reţinut.

Astfel, au fost efectuate percheziţii la biroul, domiciliul şi în automobilul şefului de la Briceni, iar urmare a acumulării materialului probator, el a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani sau amendă în mărime de până la 3.000 unităţi convenţionale - echivalentul sumei de 150.000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite