„Adevărul Moldova“ a fost premiat de Asociația Presei Independente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegul nostru Andrei Rizescu s-a clasat pe locul al III-lea la concursul organizat de Asociația Presei Independente și Soros Moldova, cu trei materiale privind drepturile copiilor instituționalizați, discriminarea oamenilor purtători ai virusului HIV privind respectarea secretului medical și discriminarea persoanelor cu dizabilități cu privire la drepturile de angajare.

Ziarul „Adevărul Moldova" continuă seria premiilor pentru materialele jurnalistice de calitate, cu un binemeritat loc 3 la concursul „Promovarea drepturilor persoanelor din grupurile defavorizate și minorități" organizat de Asociația Presei Independente (API) și Fundația Soros Moldova.

Premiul a fost adjudecat de colegul nostru Andrei Rizescu, care a participat cu trei materiale privind drepturile copiilor instituționalizați, discriminarea oamenilor purtători ai virusului HIV privind respectarea secretului medical și discriminarea persoanelor cu dizabilități cu privire la drepturile de angajare.

Click aici să citești materialele câștigătoare:

Băiatul de 13 ani evadat de la Cinișeuți: „Directorul m-a bătut cu furtunul"

Motivați de nevoi, respinși de angajatori

Protecție zero la secretul medical pentru „cei cu risc"

Concursul „Promovarea drepturilor persoanelor din grupurile defavorizate şi minorităţi" a fost organizat în scopul stimulării unei abordări mai profesioniste în mass-media a subiectelor sensibile despre persoanele din grupurile defavorizate şi minorităţi, a situaţiei şi drepturilor acestora în Republica Moldova.

La concurs au putut fi prezentate articole şi reportaje tematice publicate în presa scrisă şi on-line, în perioada octombrie 2011 - septembrie 2012.

În cadrul concursului au aplicat 32 de jurnalişti de la diferite instituţii media din ţară, cu un total de 86 de articole/reportaje. Juriul compus din jurnalişti şi experţi în domeniul promovării drepturilor persoanelor din grupurile defavorizate şi minorităţi a selectat şase câştigători.

Materialele intrate în concurs au trebuit să corespundă următoarelor criterii: relevanţa materialului şi corespunderea lui cu tematica concursului, impactul subiectului asupra problemei; profesionalismul realizării şi respectarea normelor deontologice; documentarea şi lucrul cu sursele de informaţie; promovarea toleranţei şi nediscriminare. Totodată, s-a luat în calcul şi periodicitatea abordării subiectelor de către concurenţi.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite