Acţiunile pretins ilegale în privinţa procurorului general interimar, care a fost surprins numărând mii de euro, nu s-au confirmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Robu, procuror general interimar
Dumitru Robu, procuror general interimar

Circumstanţele pretins ilegale din imaginile video apărute în unele surse mass-media, cu implicarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, nu şi-au găsit confirmare. Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Ina Frunza-Bargan, a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal iniţiat a fost clasat, transmite IPN.

Decizia procurorului de refuz poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoştinţă de act, de către părţile implicate în cadrul acestui proces penal.

În noiembrie 2021, în unele surse mass-media a fost difuzată o secvenţă video în care apare procurorul general interimar, Dumitru Robu, numărând bani în valută străină. Imediat după apariţia acestei secvenţe video în mass-media, procurorul general interimar a venit cu o reacţie, explicând originea acelor bani, care ar fi plata pentru o maşină vândută de o rudă.

Dumitru Robu a confirmat autenticitatea imaginilor video, însă susţine că nu a fost vorba despre luare de mită, ci despre vânzarea unui automobil, care aparţinea cumnatului său şi care i-a încredinţat vânzarea autovehiculului pe motiv că se afla peste hotare.

Robu a declarat că acţiunea s-a petrecut în vara anulului 2020, iar dânsul a primit pentru vânzarea maşinii o sumă de 10.000 de euro, bani care ulterior i-a transmis cumnatului său.

„Acţiunile din ultima perioadă, intervenţiile în forţă asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigaţiilor în cazurile de rezonanţă sporită, iniţiativele de extrădare a mai multor figuranţi pe dosare de corupţie, spălare de bani şi altele, nu au lăsat indiferenţi pe cei care au înţeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă. În vederea compromiterii imaginii mele şi a acţiunilor întreprinse de către procurori în ultima perioadă în domeniul combaterii corupţiei, în disperare se încearcă de a manipula opinia publică prin utilizarea reţelelor de socializare şi a surselor media. Nu este un procedeu nou şi destul de previzibil în special în condiţiile actuale de disconfort total pentru cei corupţi”; a spus Robu.

Amintim că pe adresa redacţiilor de presă a fost trimis un material video, în care Dumitru Rubu este surprins luând o presupusă mită.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite