Acţionarii CET-1 şi CET-2 au aprobat fuziunea cu Termocom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunările generale extraordinare ale acţionarilor SA „CET-1“ şi SA „CET-2“ au aprobat fuziunea prin contopire cu SA „Termocom“ şi crearea noii întreprinderi SA „Termoelectrica”, precum  şi documentele de constituire ale acesteia.

Noua întreprindere va prelua activităţile a trei întreprinderi şi va continua producerea, distribuţia şi furnizarea energiei termice consumatorilor din municipiul Chişinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, următorul pas în reorganizarea sistemului termoenergetic din municipiul Chişinău este aprobarea hotărârii de fuziune a Consiliului municipal Chişinău de către Adunarea generală a acţionarilor SA „Termocom“, care are în componenţa sa nu doar membri  ai CMC, dar şi persoane fizice, în proporţie de 30%.

Dacă până la 31 decembrie 2013 nu va exista certitudine privind finalizarea procedurii de reorganizare a SA „Termocom“, creditorii întreprinderii vor avea dreptul să ceară lichidarea juridică a acesteia.

Reorganizarea sistemului termoenergetic din Chişinău a fost iniţiată în vederea atragerii investiţiilor în noua întreprindere în scopul reducerii pierderilor. Un alt scop este şi soluţionarea problemei datoriilor de 2,5 miliarde lei, acumulate de SA „Termocom” faţă de furnizorii săi CET-1 şi CET-2, dar şi faţă de furnizorul de gaze naturale din Federaţia Rusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite