A murit mistuit de flăcări, în timp ce sora lui a fost salvată în ultima clipă, la Sângerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre părinţi nu se afla acasă. Până la venirea pompierilor, vecinii au intrat în casă pentru a-i scoate pe micuţi, însă din pricina focului puternic, doar fetiţa de 3 ani a putut fi salvată.

Un băieţel de un an şi 10 luni a murit mistuit de foc şi o fetiţă de 3 ani a fost salvată în ultima clipă, dintr-un incendiu care a avut loc aseară, într-o casă din Sângerei. Potrivit biroului de presă al Departamentului Situaţii Excepţionale (DSE), deflagraţia a avut loc în jurul orei 21.30. 

„Vecinii ştiau că sunt doi copii în casă şi au intrat să-i salveze, chiar dacă focul se extindea. Din cauza flăcărilor puternice, băieţelui n-a mai putut fi salvat. Corpul lui a fost găsit de pompieri, după lichidarea incendiului, în dormitor“, a spus şeful biroului de presă al DSE, Liliana Puşcaşu.

Aceasta a adăugat că părinţii copiilor nu erau acasă şi că sursa incendiului ar putea consta în încălcarea regulilor de protecţie privind utilizare a sobelor sau jocul copiilor cu focul.

„Le recomandăm oamenilor să ţină cont de regulile de apărare împotriva incendiilor, să fie atenţi când dau drumul la sobe, să nu-şi lase copiii nesupravegheaţi şi să nu le lase chibrituri sau alte obiecte inflamabile la îndemână“, mai spune Puşcaşu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite