A furat jumătate de milion de lei de la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din tinerii suspectați de poliție lucra la schimbul valutar pe care l-a jefuit
Unul din tinerii suspectați de poliție lucra la schimbul valutar pe care l-a jefuit

Administraţia a declarat poliţiştilor că a fost furată valută străină, echivalentul a 578 de mii de lei. Suspecții sunt doi tineri, unul dintre care este angajat al punctului de schimb valutar de unde au fost furați banii.

Potrivit Comisariatului General de Poliţie al municipiului Chişinău, suspecţii au fost reţinuţi în capitală, în mai puţin de 10 ore de la comiterea infracţiunii, transmite Info-Prim Neo.

Tinerii, în vârstă de 19 şi, respectiv, 20 de ani intenţionau să fugă în oraşul Odesa din Ucraina. În cadrul audierilor suspecţii au recunoscut că au planificat din timp spargerea. Tânărul de 20 ani anterior a activat la acest punct valutar în calitate de operator casier şi a făcut duplicat la cheia uşii de acces. Cei doi au urmărit când casierul a ieşit pentru câteva minute la magazin şi au pătruns în încăpere. Ulterior s-au deplasat în sectorul Râşcani, unde au închiriat un apartament pe noapte şi se pregăteau să părăsească teritoriul ţării.

În cadrul percheziţiilor desfăşurate în această locuinţă, poliţiştii au depistat doar 950 de euro şi 300 de dolari. Figuranţii susţin că din aparatul de casă ar fi furat doar valută străină în valoare de circa 25 mii de lei. Oamenii legii urmează să stabilească inclusiv versiunile înainte atât din partea administraţiei, cât şi din partea suspecţilor.

Pe marginea cazului dat a fost pornită o cauză penală pentru furt, care se pedepseşte cu închisoare de la șapte până la 12 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite