A fost stabilită cauza accidentului feroviar din Rusia. Primul reţinut pe acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii ruşi susţin că accidentul feroviar din regiunea Moscova, soldat cu şaşe morţi şi zeci de răniţi, a avut loc din cauza defecţiunii şinelor, care au fost reparate, recent, cu încălcări.

„Lucrările de reparaţie s-au făcut cu încălcarea regimului termic. La temperaturi ridicate, în general, nu trebuiau să fie efectuate astfel de lucrări“, a explicat preşedintele Comitetului de Anchetă al Federaţiei Ruse, Vladimir Markin.

El a adăugat că pe tronsonul respectiv de cale ferată nu au fost plasaţi agenţi de semnalizare, iar mecanicii de locomotive nu au fost avertizaţi în niciun fel despre faptul că liiniile au fost reparate şi că există pericol de accidente.   

Primul suspect pe acest caz este brigadierul Distanţei Moscova-Kiev din cadrul filialei Moscova a Căilor Ferate Ruse, Alexandr Sokolov (41 de ani), care a fost deja reţinut.

De asemenea, ar putea fi tras la răspundere şeful de sector al acestei organizaţii. În timpul anchetei, el a ajuns în spital din cauza stresului. Investigaţiile în cazul lui au fost sistate.

Accidentul a avut loc în apropiere de staţia Bekasovo, la 80 de kilometri de oraşul Moscova, pe direcţia Kiev, marţi la amiază. Un marfar a deraiat de pe şine, la o cotitură, iar containerele s-au izbit în vagoanele trenului Moscova-Chişinău. Cinci pasageri au murit pe loc şi una - la spital, iar alte câteva zeci au fost rănite. Toate victimele sunt cetăţeni moldoveni care se întorceau acasă din capitala rusă.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite