500 de refugiaţi ucraineni care au venit în Republica Moldova vor ajunge în Letonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tren cu refugiati din Mariupol ajunge in gara din Liov FOTO Profimedia

500 de refugiaţi ucraineni care au venit în Republica Moldova vor ajunge în Letonia. Primii 30 de refugiaţi vor pleca joi, 7 aprilie, de la Chişinău spre Riga în acelaşi avion cu preşedintele Letoniei, Egils Levits, a anunţat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe comune de presă, transmite IPN.

Maia Sandu a precizat că 95 de mii de refugiaţi ucraineni rămân pe teritoriul Republicii Moldova, iar jumătate dintre ei sunt copii. Majoritatea sunt găzduiţi în casele oamenilor. Şefa statului a menţionat că numărul refugiaţilor ucraineni care vin în Moldova ar putea să crească, de aceea a solicitat ajutor instituţiilor internaţionale.

Preşedintele leton Egils Levits a reiterat angajamentul ţării sale faţă de Ucraina. „Ucraina luptă pentru valorile noastre comune. Letonia a expediat Ucrainei ajutoare militare şi politice. Sunt convins că Ucraina va continua să apere valorile comune, care sunt valori occidentale”, a adăugat oficialul.

Egils Levits a spus că autorităţile de la Riga sunt pregătite să lucreze cu Guvernul şi cu Preşedinţia de la Chişinău pe mai multe aspecte şi sprijină decizia Republicii Moldova de a depune cerere de aderare la UE.

La aceeaşi conferinţă, preşedintele Letoniei a menţionat că ţara sa va dona Republicii Moldova circa 80 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, care urmează să ajungă la Chişinău în iunie anul curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite