Circa 70% din moldoveni consideră că poliţa medicală obligatorie de la CNAM nu-şi merită preţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul moldovenilor nemulţumiţi de serviciile incluse în poliţa de asigurare medicală este în creştere. Potrivit datelor Barometrului de Opinie Publică aproape 70 la sută dintre moldoveni sunt de părere că poliţa medicală nu îşi justifică costul.

Anul trecut însă, numărul moldovenilor nemulţumiţi de poliţa medicală era cu 10% mai mic, ajungând la 60%, relevă E-Sanatate.md.

În mare parte, nemulţumirile sunt generate de faptul că asigurarea medicală care, din acest an, costă peste 4.000 de lei nu include servicii gratuite. Astfel, aproape jumătate dintre moldovenii chestionaţi, mai exact 43%, au confirmat că nu beneficiază de servicii gratuite în baza asigurării medicale.

Potrivit studiului, persoanele cu vârsta între 45 şi 59 de ani s-au arătat cele mai nemulţumite faţă de acest aspect. Astfel, 47% din această categorie de respondenţi au afirmat că, deşi au poliţă medicală, nu au avut parte de reduceri sau servicii gratuite atunci când au mers la medic. 

În acelaşi timp, alţi 27% au spus că foarte rar beneficiază de reduceri sau servicii gratuite atunci când prezintă poliţa medicală. Datele publicate în Barometrul de Opinie mai arată că numărul celor care au confirmat că într-adevăr au beneficiat de reduceri sau servicii gratuite atunci când au mers la spital sau altă instituţie medico-sanitară constituie 5 procente. 

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1.115 persoane, cu vârsta de peste 18 ani, în perioada 28 martie-13 aprilie 2014.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite