157 de cetăţeni ai R. Moldova au ajuns în ţară cu două curse charter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion

Guvernul de la Chişinău a organizat două rute charter pentru a aduce în Republica Moldova două grupuri de moldoveni blocaţi în Spania şi la hotarul între Austria şi Ungaria.

Primul grup din 79 de oameni a fost adus pe data de 15 martie din oraşul Santander, Spania. Este cazul echipei Teatrului Naţional de Operă şi Balet, directorul căruia a apelat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În al doilea caz au fost transportaţi la Chişinău 78 de persoane, din Viena, Austria. Este cazul pasagerilor a două autobuze pornite din Italia spre Moldova, în perioada când autorităţile mai multor state membre UE au redus comunicarea aeriană şi terestră cu Italia.

Premierul Ion Chicu a calificat acţiunea pasagerilor, dar şi a companiei de transport cu un act de „iresponsabilitate totală”.

„S-au pornit pe 13 martie, cu două zile în urmă, atunci când erau închise frontierele şi era previzibil acest scenariu. Atunci era clar că Ungaria a blocat hotarele şi nu le poţi traversa. Cu toate acestea, agentul economic a pus la dispoziţie două autocare. Cetăţenii au urcat şi stau blocaţi la hotar. 

Costurile vor fi achitate de compania de transport care s-a aventurat să pornească la drum în asemenea condiţii.      

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite