1.500 de lei pentru „onoarea şi demnitatea” colegului său. Poliţist din Rezina, reţinut pentru acte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cna.md

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rezina a fost reţinut în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Acesta ar fi estorcat 1500 de lei de la un bărbat ca să nu-l sancţioneze pentru injuriile aduse unui alt poliţist.

Potrivit materialelor cauzei, suspectul, angajat în funcţie de inspector superior în cadrul Inspectoratului de Poliţie Rezina, ar fi pretins şi  primit bani ce nu i se cuvin, în suma de 1.500 de lei, ca să nu-l tragă la răspundere contravenţională pe denunţător pentru lezarea onoarei şi demnităţii colegului său. Poliţistul a primit mita personal, sub controlul ofiţerilor CNA.

Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 10 ani.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite