12 cele mai importante companii din China participă la Forumul de Afaceri de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
china foto IPN

12 cele mai importante companii din China şi 100 de companii autohtone participă la Forumul de Afaceri de la Chişinău, în perioada 2-4 aprilie, având posibilitatea să interacţioneze direct cu investitori de talie mondială. În cadrul evenimentului a fost prezentată oferta investiţională a Moldovei şi facilităţile de care pot beneficia potenţialii investitori chinezi, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

„Evenimentul este o platformă extraordinară şi susţin ideea să ne întâlnim o dată la două luni şi cu alţi antreprenori chinezi care sunt interesaţi să investească în Republica Moldova”, a declarat ministrul Chiril Gaburici.

Pan Feng, vicepreşedinte al Asociaţiei China-Europa pentru Cooperare Tehnico-Economică, a remarcat că antreprenorii chinezi, împreună cu partenerii din ţările Uniunii Europene, sunt interesaţi să exploreze oportunităţile de afaceri şi posibilităţile de deschidere ale pieţei moldoveneşti.

Pe teritoriul Republicii Moldova activează 86 de companii cu capital chinez, cu investiţii în valoare de aproape 6,76 milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, China se clasează pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,31% din volumul comerţului total.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite